KAAP

Danser en choreografe Anneleen Keppens studeert aan de Koninklijke balletschool Antwerpen en aan P.A.R.T.S. in Brussel. Haar persoonlijk onderzoeksproject Transparency in Abstract Dance uit 2016 vormt de basis voor haar eerste creatie The moon is the moon is the moon in 2017. Momenteel werkt ze aan de creatie van de solo Movement Essays (première oktober 2019).

Als danser werkt ze sinds 2012 samen met choreograaf Daniel Linehan/Hiatus en is ze te zien in zijn creaties Gaze is a Gap is a Ghost, The Sun Came, The Karaoke Dialogues, dbddbb, Flood en Un Sacre du Printemps. Samen treden ze op in de Tate Live Performance Room van Tate Modern in Londen en begeleiden ze ook enkele edities van het sociaal-artistieke project Vita Activa. In 2014 danst ze in Rétrospective van Xavier Le Roy in Centre Pompidou in Parijs. Tussen 2014 en 2016 tourt ze met Drumming  van Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas). Momenteel werkt ze met Linehan aan zijn volgende creatie sspeciess (première januari 2020).

Anneleen is een veelgevraagd outside-eye voor andere choreografen en is choreografisch assistente voor Alexander Vantournhout. Ze is een gecertificeerde Somatic Movement Educator en geeft les in improvisatie en compositie bij onder andere P.A.R.T.S. SummerSchool en Artesis Hogeschool Antwerpen.