KAAP

Cassiel Gaube wordt in 1994 in België geboren en woont en werkt in Brussel en Parijs.

In 2016 afstudeert hij af aan P.A.R.T.S. in Brussel. Als performer werkt hij samen met choreograaf Benjamin Vandewalle voor zijn creaties Walking the Line en Framing the Circle, en met beeldend kunstenaar Fabrice Samyn en choreografe Manon Santkin voor de voorstelling A Breath Cycle. In 2017 krijgt hij de Belgische VOCATIO-beurs waarmee hij zijn eigen werk als choreograaf kan ontwikkelen.

De laatste 2,5 jaar legt Cassiel zich toe op het leren en beoefenen van house dance in de levendige club scenes van Parijs en New York. Momenteel maakt hij creaties op het snijvlak van hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij ziet zijn creaties als het resultaat van een gevoelig heen en weer bewegen door dit veerkrachtige ecosysteem van praktijken, van experimenteren met de erin aanwezige vormen en van het verbeelden van nieuwe vormen.

Cassiel Gaube creëert de solo Farmer Train Swirl - Étude, een belichaamd en subjectief onderzoek van house dance. Het stuk ging in première tijdens het End of Winter Festival in het Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) in februari 2019 en is sindsdien getoond in zowel theaters en musea als clubs. Hij werkt momenteel samen met Brussels/Berlijns platenlabel Ensemble.

In 2019 is hij artist-in-residence bij La Ménagerie de Verre in Parijs. Hij werkt er aan de voorstelling Trails & Grooves, waarin hij zijn onderzoek naar house dance verlengt en uitbreidt. Trails & Grooves gaat in première op het festival Les Inaccoutumés, in La Ménagerie de Verre in november 2020.

Als docent wordt Cassiel Gaube regelmatig uitgenodigd om professionele trainingen en workshops te geven in dansstudio's zoals DansCentrumJette, La Raffinerie, P.A.R.T.S. SummerSchool in Brussel en La Ménagerie de Verre in Parijs.