KAAP

Vera Tussing wordt in 1982 geboren in Duitsland en woont en werkt in Brussel. Ze studeert aan de London Contemporary Dance School en werkt de afgelopen 10 jaar als danser, maker en regisseur in België, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Canada. In haar werk staat de invloed van onze zintuigen op onze waarneming en de persoonlijke ontmoeting tussen publiek en performer, centraal.

In 2011 gaat Trilogy in samenwerking met Albert Quesada in première, gevolgd door eigen producties zoals You Ain't Heard Nothing Yet (2012), T-Dance (2014), de beweging-geluidsinstallatie Sound Bed, The Palm of Your Hand 2015) en Mazing (2016). In 2017 presenteert ze The Palm of Your Hand voor blinden en slechtzienden in CND Parijs. Both, Two, een duet met Esse Vanderbruggen, ging in 2018 in première in Kaaistudio's.

Ook in 2019 zetten Tussing en Vanderbruggen hun onderzoek naar de verschillende vormen van het duet verder. Op de dag van de Dans presenteerden ze het online project @duetthecity, in samenwerking met fotograaf Stine Sampers. De tentoonstelling van IN/FINITY, als afsluiter van een driejarige residentie in het palliatief dagcentrum TOPAZ, was deel van Performatik 19 (Brussel). In Oktober 2019 gaat Tactile Quartet(s) in première bij Kaaitheater.

Als Voormalig Research Associate bij South East Dance (Brighton), Workplace artist bij The Place, IN/FINITY kunstenaar, KAAP-maker (Oostende/Brugge), en ze is momenteel artiest in residentie bij Kaaitheater.