KAAP
Terug naar overzicht

Dagboek Dansand! dag 1

07/07/2019

15u – De grijze stilte van de zee overheerst het geroezemoes aan de Dansba’r. Het is middag, Pure is uitgesteld en de jonge reportersploeg neemt tijd om te acclimatiseren. Drie dagen zullen we draven door deze locatie; de zee, de zuilen, het zand.

16u – We ontdekken de dans van deze stad, het comfort van het appartement, de rust van het pensioen, de druk van het puberende kleinkind, de lust van kleine hondjes.

17u30 – Tactile Quartet(s) aan de dansvloer aan de Dansba’r onderzoeken vier dansers aanraking. In fasen en golven leiden ze de eerste voorstelling van deze dag in.

19u – Lover’s Eyes warmt het sportstrand op. We zien jeugd, collectieve scholing en een training in emotionele uitersten. Vooral zien we veel omgeving dankzij de open achterwand; een strand waarop kinderen spelen, mensen wandelen, redders praten. En een baby langs de zijlijn, waarvan de beentjes al wild mee schokken met het ritme van een danser.  

20u10 – ETNA kraakt het kind en de moeder. Wij zien een eerste tastbaar verhaal, een tocht doorheen een trauma, op de harde stenen van de Venetiaanse zuilen. Passerende Oostendenaren, Limburgers en hun kroost zien hun zuilenwandeling onderbroken. Voordat ze kauwend of likkend verder flaneren, stoppen ze om te staren. Zullen ze straks, wanneer ze het zand van hun voeten spoelen, terugdenken aan wat ze zagen tussen de zuilen?

22u15 – Daniel Linehan en de zonsondergang. Een groot deel van het publiek ziet Body of Work doorheen zijn wimpers. De laatste zonnestralen op het sportstrand branden. Met de tijd, smelten ze Linehans beweging, de zee, het zand en elk geluid samen. De dag heeft eindelijk de volle kleur gekregen die de grijze stilte doet vergeten.