KAAP Creative Compass
Terug naar overzicht

15 419ft

Een afstandscompositie met koffie

  • Voorstelling
  • Strand
15 419ft

OPGELET: 
OMWILLE VAN DE GETIJDEN ZAL DE VOORSTELLING PLAATSVINDEN OM 10u ipv om 8u44.

NL  Een ode aan de fysische sensatie van het vergezicht.
Post uit Hessdalen bouwt aan een muzikale installatie, gefascineerd door het kijken in de verte. Turen we op zeeniveau voor ons uit, dan zien we de aarde op 4,7 kilometer of 15.419 voet wegkrommen.  Zo’n vergezicht zorgt voor overzicht, voor een gevoel van beheersbaarheid. Want vaak is -tenzij we naar boven kijken- alles heel dichtbij. 
Met een ‘afstandscompositie’ zoekt sopraan Els Mondelaers de diepte van het landschap op met haar stem. De installatie treedt in werking wanneer de toeschouwers plaatsnemen en hun blik op de horizon richten. Dansand! wordt een eerste test voor deze constructie, die in première gaat in de lente van 2018. Ontwaak op een rustig strand, met een warme beker koffie in de hand en turend in de verte.


EN  A first try-out for this musical installation (première: Spring 2018), which arose out of a fascination with the horizon. Gazing out across the sea, we notice the earth’s curvature at 4.7km, or 15,419ft. Such a panorama creates a sense of an overview, a feeling of controllability. Featuring soprano Els Mondelaers, who seeks the distance with her voice.


Een project van Post uit Hessdalen | Live muziek Els Mondelaers | Constructie TimeCircus | Met de steun van de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen | Met dank aan KAAP, Oerol en Muziektheater Transparant