KAAP Creative Compass
Terug naar overzicht

Etude: vogels spotten

Picknick 'Tuinen van Stene'

  • Voorstelling
  • Tuinen van Stene
Etude: vogels spotten

Deze voorstelling maakt deel uit van Picknick 'Tuinen van Stene', een middagvullend programma met verschillende acts én picknick in de Tuinen van Stene.

NL  Op een (vogel)spottersplek aan de rand van de site, met een fantastisch uitzicht op het natuurgebied, installeert KAAP-maker Wannes Deneer (Tuning People) zijn klank-labo. Hij nodigt Stijn Dickel (aifoon) uit om deel te nemen aan zijn onderzoek. Samen met het publiek overschouwen ze het gebied en zoomen ze in op de geluiden van de plek. Ze voegen ook eigen geluiden toe en manipuleren zo je waarneming. Een poging om, via geluid, een beeld te krijgen van hoe vogels zich organiseren. En hoe we daar als mens invloed op hebben. De Etudes zijn een reeks studies waarin Wannes Deneer zijn klank-onderzoek deelt met een publiek. 

EN A sound-laboratory by Wannes Deneer at a birdwatching point on the edge of the site. He invites Stijn Dickel (aifoon) and together they focus on the sounds of the place and add a few of their own. An attempt, through sound, to comprehend how birds organise themselves. And an insight into the impact of humans upon their behaviour.  

Van en met Wannes Deneer & Stijn Dickel | Productie KAAP